Mgr. Andrea Mokrejšová

Mgr. Andrea Mokrejšová

nutriční terapeutka a trenérka FITFAB Strong
Andrea Mokrejšová je jednou z lektorek online fitness programu FITFAB Strong. Na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy vystudovala obor nutriční terapeut a nutriční specialista. Pracuje na oddělení nefrologie v Berouně. Věnuje se jak léčebné stravě, zejména pacientům v predialýze, dialyzovaným pacientům a diabetikům, tak stravě preventivní. Provozuje také nutriční poradenství pro klienty, kteří se snaží upravit svůj jídelníček nebo mají zájem o sestavení jídelníčku na míru s různými cíli.

Zajímavosti o lektorovi

Věří, že strava je faktor, který ovlivňuje naše zdraví, fyzickou výkonnost, ale také náladu a celkovou psychiku.

Práce ve zdravotnictví je pro ni posláním, které má smysl nejen pro její život, ale také pro životy a spokojenost pacientů.

Ráda připravuje zdravá jídla a sdílí je na Instagramu pod #dobrotyodA.

Miluje běh, jógu, cvičení a nové druhy sportu.

Ráda motivuje lidi ke zdravé stravě a pohybu, stejně tak jako rozšiřuje povědomí o skutečně podložených informacích ve výživě.

Videa od lektora

Tuky

Co se v lekci dozvíte:

  • Co jsou tuky a k čemu je využíváme
  • Kolik a z jakých zdrojů tuky přijímat
  • Kde se tuky vyskytují a v jaké formě
  • Praktické informace o tucích a jejich použití v kuchyni
Délka lekce:
28 minut

Mýty ve výživě II.

Co se v lekci dozvíte:

  • Jak je to s detoxem a co v těle dělá
  • Zda je snídaně nejdůležitější jídlo dne
  • Co byste měli vědět o margarínech, cukru nebo kávě
  • O potravinách, které by měly podporovat hubnutí
  • Jak je to se superpotravinami nebo kávou na hubnutí
  • Jaké mýty jsou spojené s nemocemi a našimi orgány
Délka lekce:
35 minut

Zdravý talíř

Co se v lekci dozvíte:

  • Co je pomůcka zdravý talíř a pro koho může být užitečná
  • Doporučení pro konzumaci zeleniny a ovoce a jejich způsobů přípravy
  • Doporučení pro výběr vhodných zdrojů sacharidů, bílkovin i tuků
  • Jaké jsou výhody zdravého talíře a komu se může hodit
  • Jak může zdravý talíř vypadat reálně v jídelníčku
Délka lekce:
20 minut

Klamání zákazníků ve výživě

Co se v lekci dozvíte:

  • Jaké praktiky mohou používat firmy v marketingu, aby oslovily zákazníky
  • Jaká nebezpečí mohou ukrývat přípravky na hubnutí
  • Co se v reklamě (ne)může říkat o potravinách a nápojích
  • Jak výrobci produktů argumentují a co jsme schopni jim věřit
  • Jak prodejci využívají strachu zákazníků z nákazy
  • Jak by mělo vypadat zdravé hubnutí a z jakých složek se skládá
Délka lekce:
29 minut

Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání

Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.