Tuky

Tuky do našeho jídelníčku patří. K čemu je potřebujeme, jaké jsou jeho nejlepší zdroje a co praktického by se vám k nim mohlo hodit do kuchyně, vysvětlí srozumitelně nutriční terapeutka Andrea Mokrejšová.

Celkem 6 částí

1. Co jsou to tuky
2. Dělení tuků
3. Cholesterol
4. Funkce tuků
5. Výskyt tuků
6. Shrnutí o tucích

Co se naučíte?

  • Co jsou tuky a k čemu je využíváme
  • Kolik a z jakých zdrojů tuky přijímat
  • Kde se tuky vyskytují a v jaké formě
  • Praktické informace o tucích a jejich použití v kuchyni

Andrea Mokrejšová

nutriční terapeutka a trenérka FITFAB Strong
Andrea Mokrejšová je jednou z lektorek online fitness programu FITFAB Strong. Na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy vystudovala obor nutriční terapeut a aktuálně dokončuje obor nutriční specialista. Jako nutriční terapeutka pracuje na oddělení nefrologie v Berouně. Věnuje se jak léčebné stravě, zejména pacientům v predialýze, dialyzovaným pacientům a diabetikům, tak stravě preventivní. Provozuje také nutriční poradenství pro klienty, kteří se snaží upravit svůj jídelníček nebo mají zájem o sestavení jídelníčku na míru s různými cíli.