DomůNutriKlamání zákazníků ve výživě

Klamání zákazníků ve výživě

Marketing je silný nástroj, kterému jako zákazníci velmi často podlehneme ve snaze něco ve svém životě změnit. V lekci Klamání zákazníků ve výživě si ukážeme časté praktiky výrobců či prodejců, které mohou vést v krajním případě až k poškození zdraví. Dotkneme se také české legislativy a známých kauz na českém internetu.

Celkem 11 částí

1. Podvod s pilulkami na hubnutí
2. Co je to klamání spotřebitele
3. Jíst a hubnout
4. Regulace reklamy
5. Tekutiny a trávení
6. Dieta MicroMagic
7. Regulace vybraných produktů na trhu
8. Žlučníkové kameny
9. Využívání strachu při prodeji
10. Hubnutí bez pohybu
11. Jak na zdravé hubnutí

Co se naučíte?

  • Jaké praktiky mohou používat firmy v marketingu, aby oslovily zákazníky
  • Jaká nebezpečí mohou ukrývat přípravky na hubnutí
  • Co se v reklamě (ne)může říkat o potravinách a nápojích
  • Jak výrobci produktů argumentují a co jsme schopni jim věřit
  • Jak prodejci využívají strachu zákazníků z nákazy
  • Jak by mělo vypadat zdravé hubnutí a z jakých složek se skládá

Andrea Pavelcová

trenérka, právnička a autorka FITFAB Strong
Andrea – známá spíše jako Andy – je zakladatelkou fitness projektu FITFAB Strong a také celé FitNut akademie. Ačkoliv vystudovala Právnickou fakultu v Praze a živí se jako právnička, celý svůj volný čas věnuje vzdělávání veřejnosti o cvičení a stravování. Se svým FITFAB týmem tvoří zábavné fitness programy zdarma pro nejrůznější cílové skupiny. Jejím snem je zvednout Čechy a Slováky z gaučů a naučit je vnímat pohyb jako běžnou součást dne. I proto pořádá nejrůznější fitness a jógové víkendy, sportovní dny či akce pro firmy a přednáší o tom, jak kriticky přemýšlet nad zdravým životním stylem.

Andrea Mokrejšová

nutriční terapeutka a trenérka FITFAB Strong
Andrea Mokrejšová je jednou z lektorek online fitness programu FITFAB Strong. Na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy vystudovala obor nutriční terapeut a aktuálně dokončuje obor nutriční specialista. Jako nutriční terapeutka pracuje na oddělení nefrologie v Berouně. Věnuje se jak léčebné stravě, zejména pacientům v predialýze, dialyzovaným pacientům a diabetikům, tak stravě preventivní. Provozuje také nutriční poradenství pro klienty, kteří se snaží upravit svůj jídelníček nebo mají zájem o sestavení jídelníčku na míru s různými cíli.