Ing. Karolína Fourová
odbornice na výživu a kvalitu potravin a food blogerka
Karolína je inženýrkou v oboru výživy a kvality potravin. Již během studia pracovala jako odborník na výživu v renomované české organizaci a nyní vyvrací výživové mýty, edukuje veřejnost o správném stravování, nakupování a výběru potravin prostřednictvím Instagramu. Lásku k jídlu a focení a zdravý postoj ke stravování propojila díky blogu Nejez blbě. Jelikož tráví více času v kuchyni než v chemické laboratoři, patří mezi nejsledovanější české food blogery. V současné době působí jako gastronomická novinářka.
Zajímavosti o lektorovi
Je autorkou knihy Nejez blbě: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete.
Patří mezi nejsledovanější české food blogery.
V soutěži Food blog roku obsadila 1. místo v kategorii Přínos.
Díky působení na sociálních sítích se stala gastronomickou novinářkou, pravidelně publikuje například do časopisu F.O.O.D. nebo magazínu Heroine.
V dospívání si sama prošla mentální anorexií. Jejím cílem proto je, aby 'blbě' jedlo čím dál méně lidí.
Videa od lektora
Cukry, tuky a mouka
Co se v lekci dozvíte:
- Která sladidla jsou vhodná a v jakém množství je konzumovat
- Zda existuje zdravý cukr
- Které tuky a oleje vybírat a jak je používat
- Rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou
- Praktické tipy, jak vybírat pečivo
Délka lekce:
36 minut
Lektor:
Ing. Karolína FourováMléčné výrobky
Co se v lekci dozvíte:
- Jak se orientovat ve složení mléka a které při nákupu vybírat
- Proč je vhodné zařazovat mléčné výrobky do jídelníčku
- Jaká jsou rizika při nákupu mléčných výrobků
- Jaký je rozdíl mezi intolerancí a alergií
- Jak si poradit s alergií na mléčnou bílkovinu
Délka lekce:
22 minut
Lektor:
Ing. Karolína FourováMýty ve výživě I.
Co se v lekci dozvíte:
- Co je výživový mýtus a jak vzniká
- Společné znaky mýtů ve výživě
- Mýty o lepku
- Mýty o mléce a mase
- Jak mýtus zavčas odhalit
- Kde hledat ověřené informace o výživě
Délka lekce:
23 minut
Lektor:
Ing. Karolína FourováKaždý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání
Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.