Ing. Karolína Fourová

Ing. Karolína Fourová

odbornice na výživu a kvalitu potravin a food blogerka
Karolína je inženýrkou v oboru výživy a kvality potravin. Již během studia pracovala jako odborník na výživu v renomované české organizaci a nyní vyvrací výživové mýty, edukuje veřejnost o správném stravování, nakupování a výběru potravin prostřednictvím Instagramu. Lásku k jídlu a focení a zdravý postoj ke stravování propojila díky blogu Nejez blbě. Jelikož tráví více času v kuchyni než v chemické laboratoři, patří mezi nejsledovanější české food blogery. V současné době působí jako gastronomická novinářka.

Zajímavosti o lektorovi

Je autorkou knihy Nejez blbě: Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete.

Patří mezi nejsledovanější české food blogery.

V soutěži Food blog roku obsadila 1. místo v kategorii Přínos.

Díky působení na sociálních sítích se stala gastronomickou novinářkou, pravidelně publikuje například do časopisu F.O.O.D. nebo magazínu Heroine.

V dospívání si sama prošla mentální anorexií. Jejím cílem proto je, aby 'blbě' jedlo čím dál méně lidí.

Videa od lektora

Cukry, tuky a mouka

Co se v lekci dozvíte:

  • Která sladidla jsou vhodná a v jakém množství je konzumovat
  • Zda existuje zdravý cukr
  • Které tuky a oleje vybírat a jak je používat
  • Rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou
  • Praktické tipy, jak vybírat pečivo
Délka lekce:
36 minut

Mléčné výrobky

Co se v lekci dozvíte:

  • Jak se orientovat ve složení mléka a které při nákupu vybírat
  • Proč je vhodné zařazovat mléčné výrobky do jídelníčku
  • Jaká jsou rizika při nákupu mléčných výrobků
  • Jaký je rozdíl mezi intolerancí a alergií 
  • Jak si poradit s alergií na mléčnou bílkovinu
Délka lekce:
22 minut

Mýty ve výživě I.

Co se v lekci dozvíte:

  • Co je výživový mýtus a jak vzniká
  • Společné znaky mýtů ve výživě
  • Mýty o lepku
  • Mýty o mléce a mase
  • Jak mýtus zavčas odhalit
  • Kde hledat ověřené informace o výživě
Délka lekce:
23 minut

Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání

Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.
Na této stránce používáme cookies. Nezbytné můžeme využívat vždy, s těmi ostatními (marketingové a analytické) ale musíte souhlasit. Více se dozvíte zde.