Mléčné výrobky
Mléko patří mezi jednu z nejdiskutovanějších potravin vůbec. Jak je to s ním doopravdy a proč byste měli nebo neměli mléčné výrobky konzumovat? To vám poví Karolína Fourová v lekci zaměřené speciálně na tyto druhy potravin. Dotkneme se také rozdílu mezi intolerancí laktózy a alergií na mléčnou bílkovinu a shrneme si, jak můžete v takových situacích mléko nahradit.
Mléko patří mezi jednu z nejdiskutovanějších potravin vůbec. Jak je to s ním doopravdy a proč byste měli nebo neměli mléčné výrobky konzumovat? To vám poví Karolína Fourová v lekci zaměřené speciálně na tyto druhy potravin. Dotkneme se také rozdílu mezi intolerancí laktózy a alergií na mléčnou bílkovinu a shrneme si, jak můžete v takových situacích mléko nahradit.
1.
Složení mléka
2.
Druhy mléka
3.
Proč jíst mléčné výrobky
4.
Nejčastější otázky
5.
Výběr mléčných výrobků
6.
Intolerance a alergie
7.
Jak nahradit mléko
Co se naučíte?
- Jak se orientovat ve složení mléka a které při nákupu vybírat
- Proč je vhodné zařazovat mléčné výrobky do jídelníčku
- Jaká jsou rizika při nákupu mléčných výrobků
- Jaký je rozdíl mezi intolerancí a alergií
- Jak si poradit s alergií na mléčnou bílkovinu
Ing. Karolína Fourová
odbornice na výživu a kvalitu potravin a food blogerka
Karolína je inženýrkou v oboru výživy a kvality potravin. Již během studia pracovala jako odborník na výživu v renomované české organizaci a nyní vyvrací výživové mýty, edukuje veřejnost o správném stravování, nakupování a výběru potravin prostřednictvím Instagramu. Lásku k jídlu a focení a zdravý postoj ke stravování propojila díky blogu Nejez blbě. Jelikož tráví více času v kuchyni než v chemické laboratoři, patří mezi nejsledovanější české food blogery. V současné době působí jako gastronomická novinářka.
Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání
Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.