DomůNutriMléčné výrobky

Mléčné výrobky

Mléko patří mezi jednu z nejdiskutovanějších potravin vůbec. Jak je to s ním doopravdy a proč byste měli nebo neměli mléčné výrobky konzumovat? To vám poví Karolína Fourová v lekci zaměřené speciálně na tyto druhy potravin. Dotkneme se také rozdílu mezi intolerancí laktózy a alergií na mléčnou bílkovinu a shrneme si, jak můžete v takových situacích mléko nahradit.

Celkem 7 částí

1. Složení mléka
2. Druhy mléka
3. Proč jíst mléčné výrobky
4. Nejčastější otázky
5. Výběr mléčných výrobků
6. Intolerance a alergie
7. Jak nahradit mléko

Co se naučíte?

  • Jak se orientovat ve složení mléka a které při nákupu vybírat
  • Proč je vhodné zařazovat mléčné výrobky do jídelníčku
  • Jaká jsou rizika při nákupu mléčných výrobků
  • Jaký je rozdíl mezi intolerancí a alergií 
  • Jak si poradit s alergií na mléčnou bílkovinu

Karolína Fourová

odbornice na výživu a kvalitu potravin a food blogerka
Karolína je inženýrkou v oboru výživy a kvality potravin. Již během studia pracovala jako odborník na výživu v renomované české organizaci a nyní vyvrací výživové mýty, edukuje veřejnost o správném stravování, nakupování a výběru potravin prostřednictvím Instagramu. Lásku k jídlu a focení a zdravý postoj ke stravování propojila díky blogu Nejez blbě. Jelikož tráví více času v kuchyni než v chemické laboratoři, patří mezi nejsledovanější české food blogery. V současné době působí jako gastronomická novinářka.