Cukry, tuky a mouka

Cukry, tuky a mouka

Je cukr opravdu zabiják? Existují vhodnější sladidla, kterými ho lze nahradit? Vše vám vysvětlí odbornice na kvalitu potravin Karolína Fourová. Naučíte se také, podle čeho si vybírat oleje a do jakých pokrmů je přidat. Ne na všechny typy zpracování se totiž hodí ten samý. Zjistíte také, jak si vybrat vhodnější pečivo a proč má takový výběr smysl.
1.
Existuje zdravý cukr?
2.
Složení sladidel a sirupů
3.
Přehled nejčastějších sladidel
4.
Jak sladit zdravěji
5.
Jak vybírat tuky a oleje
6.
Použití jednotlivých tuků
7.
Kokosový olej a palmový olej
8.
Bílá vs. celozrnná mouka
9.
Jak vybírat pečivo

Co se naučíte?

  • Která sladidla jsou vhodná a v jakém množství je konzumovat
  • Zda existuje zdravý cukr
  • Které tuky a oleje vybírat a jak je používat
  • Rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou
  • Praktické tipy, jak vybírat pečivo

Ing. Karolína Fourová

odbornice na výživu a kvalitu potravin a food blogerka
Karolína je inženýrkou v oboru výživy a kvality potravin. Již během studia pracovala jako odborník na výživu v renomované české organizaci a nyní vyvrací výživové mýty, edukuje veřejnost o správném stravování, nakupování a výběru potravin prostřednictvím Instagramu. Lásku k jídlu a focení a zdravý postoj ke stravování propojila díky blogu Nejez blbě. Jelikož tráví více času v kuchyni než v chemické laboratoři, patří mezi nejsledovanější české food blogery. V současné době působí jako gastronomická novinářka.

Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání

Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.