Mýty ve výživě I.
O tom, že je v dnešním světě těžké rozeznat spolehlivou informaci a ověřený zdroj, jste se už přesvědčili v lekci od Lukáše Roubíka. Pojďme se ale podívat na konkrétní mýty, které kolují populací a způsobují rozdílné názory třeba na lepek, mléko nebo maso. Praktickou lekcí vás provede Karolína Fourová, autorka knihy Nejez blbě.
O tom, že je v dnešním světě těžké rozeznat spolehlivou informaci a ověřený zdroj, jste se už přesvědčili v lekci od Lukáše Roubíka. Pojďme se ale podívat na konkrétní mýty, které kolují populací a způsobují rozdílné názory třeba na lepek, mléko nebo maso. Praktickou lekcí vás provede Karolína Fourová, autorka knihy Nejez blbě.
1.
Jak vzniká mýtus
2.
Společné znaky mýtů
3.
Mýty o lepku
4.
Mýty o mléce a mase
5.
Další výživové mýty
6.
Jak mýtus odhalit
Co se naučíte?
- Co je výživový mýtus a jak vzniká
- Společné znaky mýtů ve výživě
- Mýty o lepku
- Mýty o mléce a mase
- Jak mýtus zavčas odhalit
- Kde hledat ověřené informace o výživě
Ing. Karolína Fourová
odbornice na výživu a kvalitu potravin a food blogerka
Karolína je inženýrkou v oboru výživy a kvality potravin. Již během studia pracovala jako odborník na výživu v renomované české organizaci a nyní vyvrací výživové mýty, edukuje veřejnost o správném stravování, nakupování a výběru potravin prostřednictvím Instagramu. Lásku k jídlu a focení a zdravý postoj ke stravování propojila díky blogu Nejez blbě. Jelikož tráví více času v kuchyni než v chemické laboratoři, patří mezi nejsledovanější české food blogery. V současné době působí jako gastronomická novinářka.
Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání
Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.