Ing. Bc. Lukáš Roubík
odborník na výživu a spoluzakladatel Institutu moderní výživy
Lukáš je odborník na výživu s více než 15 lety praxe a spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy. Obor Výživa člověka vystudoval na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, biomedicínské inženýrství na ČVUT v Praze. Ve své praxi se zabývá popularizací vědecky podloženého pohledu na výživu, zdraví a redukční diety prostřednictvím nutričního poradenství a vzdělávacích akcí pro studenty, profesionály, sportovce i širokou veřejnost.
Zajímavosti o lektorovi
Jako odborník na výživu účinkoval v televizním pořadu Tlouštíci.
Je autorem dvou populárních knih, Moderní výživa ve fitness a silových sportech (2018) a Příprava na soutěž v kulturistice od A do Z (2012).
V mládí byl aktivním závodníkem v kulturistice a získal 2x titul mistra ČR v kulturistice dorostu a juniorů a následně působil 8 let jako člen výkonného výboru Svazu kulturistiky a fitness ČR na pozici předsedy Trenérsko-metodické komise.
Získal Cenu Josefa Hlávky za diplomovou práci o hodnocení léčby morbidní obezity v ČR.
Jeho osobní vizí je naučit Česko jíst bez extrémů.
Videa od lektora
Informační chaos ve výživě
Co se v lekci dozvíte:
- Proč je v informacích o výživě chaos
- Jak rozpoznat mýtus od ověřené informace
- Které zdroje jsou důvěryhodné a které naopak ne
- Jak přistupovat k vědeckým studiím
- Jak přemýšlet kriticky, nevěřit mýtům a umět si vytvořit názor
Délka lekce:
69 minut
Lektor:
Ing. Bc. Lukáš RoubíkNízkosacharidové stravování
Co se v lekci dozvíte:
- Na jakém principu fungují redukční diety
- Detailní informace o dietách low carb a low fat
- Jaký vliv má nízkosacharidové stravování na hubnutí a sportovní výkon
- Zda je nízkosacharidové stravování vhodné z dlouhodobého hlediska
Délka lekce:
48 minut
Lektor:
Ing. Bc. Lukáš RoubíkKaždý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání
Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.