Ing. Bc. Lukáš Roubík

Ing. Bc. Lukáš Roubík

odborník na výživu a spoluzakladatel Institutu moderní výživy
Lukáš je odborník na výživu s více než 15 lety praxe a spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy. Obor Výživa člověka vystudoval na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, biomedicínské inženýrství na ČVUT v Praze. Ve své praxi se zabývá popularizací vědecky podloženého pohledu na výživu, zdraví a redukční diety prostřednictvím nutričního poradenství a vzdělávacích akcí pro studenty, profesionály, sportovce i širokou veřejnost.

Zajímavosti o lektorovi

Jako odborník na výživu účinkoval v televizním pořadu Tlouštíci.

Je autorem dvou populárních knih, Moderní výživa ve fitness a silových sportech (2018) a Příprava na soutěž v kulturistice od A do Z (2012).

V mládí byl aktivním závodníkem v kulturistice a získal 2x titul mistra ČR v kulturistice dorostu a juniorů a následně působil 8 let jako člen výkonného výboru Svazu kulturistiky a fitness ČR na pozici předsedy Trenérsko-metodické komise.

Získal Cenu Josefa Hlávky za diplomovou práci o hodnocení léčby morbidní obezity v ČR.

Jeho osobní vizí je naučit Česko jíst bez extrémů.

Videa od lektora

Informační chaos ve výživě

Co se v lekci dozvíte:

  • Proč je v informacích o výživě chaos
  • Jak rozpoznat mýtus od ověřené informace
  • Které zdroje jsou důvěryhodné a které naopak ne
  • Jak přistupovat k vědeckým studiím 
  • Jak přemýšlet kriticky, nevěřit mýtům a umět si vytvořit názor
Délka lekce:
69 minut

Nízkosacharidové stravování

Co se v lekci dozvíte:

  • Na jakém principu fungují redukční diety
  • Detailní informace o dietách low carb a low fat
  • Jaký vliv má nízkosacharidové stravování na hubnutí a sportovní výkon
  • Zda je nízkosacharidové stravování vhodné z dlouhodobého hlediska
Délka lekce:
48 minut

Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání

Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.
Na této stránce používáme cookies. Nezbytné můžeme využívat vždy, s těmi ostatními (marketingové a analytické) ale musíte souhlasit. Více se dozvíte zde.