Informační chaos ve výživě

Informační chaos ve výživě

Kde vznikají a jak se šíří mýty o výživě? Čemu bychom na internetu neměli věřit a proč je důležité umět rozpoznat nedůvěryhodný zdroj? Jak přemýšlet kriticky a nenechat se napálit, vám prozradí jeden z největších odborníků na výživu v Česku - spoluzakladatel Institutu moderní výživy Lukáš Roubík.
Kde vznikají a jak se šíří mýty o výživě? Čemu bychom na internetu neměli věřit a proč je důležité umět rozpoznat nedůvěryhodný zdroj? Jak přemýšlet kriticky a nenechat se napálit, vám prozradí jeden z největších odborníků na výživu v Česku - spoluzakladatel Institutu moderní výživy Lukáš Roubík.
1.
Módní výživové postupy
2.
Zdroje informací
3.
Výživová doporučení
4.
Mýty o výživě
5.
Názory známých osobností
6.
Lékaři a výživa
7.
Šarlatáni
8.
Profesionální sportovci
9.
Dunning - Krugerův efekt
10.
Proč lidé věří mýtům
11.
Shrnutí lekce

Co se naučíte?

  • Proč je v informacích o výživě chaos
  • Jak rozpoznat mýtus od ověřené informace
  • Které zdroje jsou důvěryhodné a které naopak ne
  • Jak přistupovat k vědeckým studiím 
  • Jak přemýšlet kriticky, nevěřit mýtům a umět si vytvořit názor

Ing. Bc. Lukáš Roubík

odborník na výživu a spoluzakladatel Institutu moderní výživy
Lukáš je odborník na výživu s více než 15 lety praxe a spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy. Obor Výživa člověka vystudoval na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, biomedicínské inženýrství na ČVUT v Praze. Ve své praxi se zabývá popularizací vědecky podloženého pohledu na výživu, zdraví a redukční diety prostřednictvím nutričního poradenství a vzdělávacích akcí pro studenty, profesionály, sportovce i širokou veřejnost.

Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání

Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.
Na této stránce používáme cookies. Nezbytné můžeme využívat vždy, s těmi ostatními (marketingové a analytické) ale musíte souhlasit. Více se dozvíte zde.