Informační chaos ve výživě
Kde vznikají a jak se šíří mýty o výživě? Čemu bychom na internetu neměli věřit a proč je důležité umět rozpoznat nedůvěryhodný zdroj? Jak přemýšlet kriticky a nenechat se napálit, vám prozradí jeden z největších odborníků na výživu v Česku - spoluzakladatel Institutu moderní výživy Lukáš Roubík. 
Kde vznikají a jak se šíří mýty o výživě? Čemu bychom na internetu neměli věřit a proč je důležité umět rozpoznat nedůvěryhodný zdroj? Jak přemýšlet kriticky a nenechat se napálit, vám prozradí jeden z největších odborníků na výživu v Česku - spoluzakladatel Institutu moderní výživy Lukáš Roubík. 
1.
Módní výživové postupy
2.
Zdroje informací
3.
Výživová doporučení
4.
Mýty o výživě
5.
Názory známých osobností
6.
Lékaři a výživa
7.
Šarlatáni
8.
Profesionální sportovci
9.
Dunning - Krugerův efekt
10.
Proč lidé věří mýtům
11.
Shrnutí lekce
Co se naučíte?
- Proč je v informacích o výživě chaos
 - Jak rozpoznat mýtus od ověřené informace
 - Které zdroje jsou důvěryhodné a které naopak ne
 - Jak přistupovat k vědeckým studiím
 - Jak přemýšlet kriticky, nevěřit mýtům a umět si vytvořit názor
 
Ing. Bc. Lukáš Roubík
odborník na výživu a spoluzakladatel Institutu moderní výživy
Lukáš je odborník na výživu s více než 15 lety praxe a spoluzakladatel Institutu Moderní Výživy. Obor Výživa člověka vystudoval na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, biomedicínské inženýrství na ČVUT v Praze. Ve své praxi se zabývá popularizací vědecky podloženého pohledu na výživu, zdraví a redukční diety prostřednictvím nutričního poradenství a vzdělávacích akcí pro studenty, profesionály, sportovce i širokou veřejnost.
Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání
Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.

