Kateřina je vystudovaná nutriční terapeutka. Ve své praxi se zabývá především řešením trávicích potíží spojených s onemocněním střev a potravinovými alergiemi a intolerancemi. Je zastánkyní rozumného přístupu k výživě a nemá ráda zbytečné extrémy. Věří, že zdraví je to nejcennější co máme a že kromě stravy je také důležité nezapomínat na další faktory, jako jsou pohyb, psychika nebo třeba spánek.
Zajímavosti o lektorovi
Snaží se bořit výživové mýty a kolující nepravdy o potravinách.
Ráda edukuje a přednáší o výživě. Objevila se například na pražské výživové konferenci NutriGeeks 2019. Chystá také vlastní semináře a webináře.
K low FODMAP dietě se dostala skrze vlastní zkušenost s nepříjemnými trávicími potížemi.
Kromě výživy vystudovala také Aplikovanou kineziologii na Fakultě sportovních studií, která jí přinesla cenné znalosti týkající se (nejen) pohybového aparátu.
Na výživě ji nejvíce fascinuje to, jak moc nás může ovlivnit - fyzicky, ale i psychicky.