DomůNutriSacharidy

Sacharidy

O sacharidech jste toho už určitě slyšeli dost. Pokud se ale máte vyznat ve všech veřejně dostupných informacích o jejich vlivu v našem jídelníčku, měli byste vědět, jak se dělí, proč je potřeba hledět na jejich kvalitu a vlastnosti a jaké nejčastější mýty jsou s jejich konzumací spojeny.

Celkem 9 částí

1. Přehled lekce
2. Pojem, rozdělení a výskyt sacharidů
3. Význam sacharidů
4. Doporučený denní příjem
5. Glykemický index
6. Mýty o sacharidech
7. Vláknina a její význam
8. Intolerance a trávicí potíže
9. Shrnutí o sacharidech

Co se naučíte?

  • Co jsou sacharidy a na základě čeho je dělíme
  • Kde je můžeme najít a jaké jsou jejich vhodné zdroje
  • Co je glykemický index a jak s ním ve stravě pracovat
  • Jaký význam mají sacharidy v našem těle
  • Proč je důležitá vláknina a v čem ji najdeme
  • Mýty, které jsou se sacharidy spojené

Kateřina Kudláčová

nutriční terapeutka a specialistka na low FODMAP dietu
Kateřina je vystudovaná nutriční terapeutka. Ve své praxi se zabývá především řešením trávicích potíží spojených s onemocněním střev a potravinovými alergiemi a intolerancemi. Je zastánkyní rozumného přístupu k výživě a nemá ráda zbytečné extrémy. Věří, že zdraví je to nejcennější co máme a že kromě stravy je také důležité nezapomínat na další faktory, jako jsou pohyb, psychika nebo třeba spánek.