Sacharidy

O sacharidech jste toho už určitě slyšeli dost. Pokud se ale máte vyznat ve všech veřejně dostupných informacích o jejich vlivu v našem jídelníčku, měli byste vědět, jak se dělí, proč je potřeba hledět na jejich kvalitu a vlastnosti a jaké nejčastější mýty jsou s jejich konzumací spojeny.
O sacharidech jste toho už určitě slyšeli dost. Pokud se ale máte vyznat ve všech veřejně dostupných informacích o jejich vlivu v našem jídelníčku, měli byste vědět, jak se dělí, proč je potřeba hledět na jejich kvalitu a vlastnosti a jaké nejčastější mýty jsou s jejich konzumací spojeny.
1.
Přehled lekce
2.
Pojem, rozdělení a výskyt sacharidů
3.
Význam sacharidů
4.
Doporučený denní příjem
5.
Glykemický index
6.
Mýty o sacharidech
7.
Vláknina a její význam
8.
Intolerance a trávicí potíže
9.
Shrnutí o sacharidech

Co se naučíte?

  • Co jsou sacharidy a na základě čeho je dělíme
  • Kde je můžeme najít a jaké jsou jejich vhodné zdroje
  • Co je glykemický index a jak s ním ve stravě pracovat
  • Jaký význam mají sacharidy v našem těle
  • Proč je důležitá vláknina a v čem ji najdeme
  • Mýty, které jsou se sacharidy spojené

Mgr. Kateřina Schreierová

nutriční terapeutka a specialistka na low FODMAP dietu
Kateřina je vystudovaná nutriční terapeutka. Ve své praxi se zabývá především řešením trávicích potíží spojených s onemocněním střev a potravinovými alergiemi a intolerancemi. Je zastánkyní rozumného přístupu k výživě a nemá ráda zbytečné extrémy. Věří, že zdraví je to nejcennější co máme a že kromě stravy je také důležité nezapomínat na další faktory, jako jsou pohyb, psychika nebo třeba spánek.

Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání

Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.