DomůNutriVegetariánství, veganství

Vegetariánství, veganství

Je pro nás rostlinná strava dostatečná? Jaké jsou výhody vegetariánství a veganství a jaká mohou mít tyto směry rizika? O jaké důležité látky při jejich dodržování přicházíme a je potřeba je doplňovat? A je vhodné, aby se tak stravovaly děti? Na všechny tyto otázky vám dá srozumitelné a praktické odpovědi nutriční terapeutka Simona Šimková.

Celkem 9 částí

1. Rostlinná vs. živočišná strava
2. Zásady vegetariánství
3. Vegetariánství - jak ano a jak ne
4. Výhody a rizika vegetariánství
5. Vegetariánství - shrnutí
6. Zásady veganství
7. Výhody a rizika veganství
8. Veganství - shrnutí
9. Shrnutí obou směrů

Co se naučíte?

  • Co znamená vegetariánství a veganství 
  • Která pravidla tyto výživové směry dodržují
  • Jaké má dodržování těchto směrů nutriční výhody a nevýhody
  • Jak k vegetariánství i veganství zdravě přistupovat
  • Jaká mohou být rizika obou výživových směrů

Simona Šimková

nutriční terapeutka a odborná asistentka na univerzitě
Simona je nutriční terapeutka a odborná asistentka na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity. Aktuálně se také věnuje doktorskému studiu. Provozuje svou vlastní nutriční poradnu v Českých Budějovicích a na fakultě se snaží budoucím nutričním terapeutům a dalším studentům předat znalosti o výživě pro jejich budoucí povolání. Simona také přednáší o výživě různým spolkům a organizacím. Ve volném čase přidává tipy na svůj Instagram.