DomůNutriObezita a výživa

Obezita a výživa

Obezita je v dnešní době jedním z hlavních rizik předčasného úmrtí. Charakterizuje ji nezdravý životní styl, stres či nedostatek pohybu. Všechny tyto faktory mohou vést k nárůstu hmotnosti, případně k obezitě. A právě redukční dieta je základní nefarmakologický postup, jak s obezitou zatočit. Jaké jsou zásady této diety a jak ji v praxi zvládnout dodržovat, vám představí nutriční terapeutka Tereza Vágnerová.

Celkem 5 částí

1. Obezita a cíle redukční diety
2. Jo-jo efekt
3. Redukční dieta a fyzická aktivita
4. Tipy pro redukční stravování
5. Obecné zásady redukčního stravování

Co se naučíte?

  • Co je obezita a jaká jsou její nebezpečí
  • Jaké jsou cíle redukční diety
  • Co je to jo-jo efekt a jak se mu vyhnout
  • Praktické tipy pro dodržování redukčního jídelníčku
  • Obecné zásady redukčního stravování

Tereza Vágnerová

nutriční terapeutka a odborná asistentka při 1. LF UK
Tereza pracuje jako odborná asistentka a nutriční terapeutka Geriatrické kliniky, Lůžek včasné rehabilitace iktového centra a Ambulance nutriční péče VFN a 1. LF UK. Absolvovala 1. LF UK v bakalářském oboru Nutriční terapeut, magisterském oboru Nutriční specialista a oboru Výživa a potraviny Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU. V současné době studuje doktorský program Preventivní medicína při 1. LF UK a AV. Je zakládajícím členem a součástí výkonného výboru České asociace nutričních terapeutů. Věnuje se výzkumu v oblasti sarkopenie, sarkopenické obezity, dietetiky a nutriční biochemie na mezinárodní úrovni.