Lepek má v dnešní době ještě horší pověst než cukr. Mnoho lidí se lepku vyhýbá, protože na internetu zjistili, že lepí střeva a že se po něm tloustne. Označení “bezlepkové” je novodobým trendem, se kterým se setkáváme v mnoha kavárnách a restauracích. Jak je to s tím zlým lepkem doopravdy? Mýty a fakta o lepku a jeho konzumaci se dozvíte od nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Lepek má v dnešní době ještě horší pověst než cukr. Mnoho lidí se lepku vyhýbá, protože na internetu zjistili, že lepí střeva a že se po něm tloustne. Označení “bezlepkové” je novodobým trendem, se kterým se setkáváme v mnoha kavárnách a restauracích. Jak je to s tím zlým lepkem doopravdy? Mýty a fakta o lepku a jeho konzumaci se dozvíte od nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
1.
Mýty o lepku
2.
Lepek a jeho trávení
3.
Onemocnění spojená s lepkem
4.
Rizika vyloučení lepku
5.
Vláknina v potravinách
6.
Bezlepkové není zdravější
7.
Lepek a hubnutí
8.
Nadbytek lepku a vybrané mýty
9.
Shrnutí o lepku

Co se naučíte?

  • Jaká tvrzení a jaké mýty o lepku kolují populací
  • Co je to lepek a kde se vyskytuje
  • Celiakie a další onemocnění spojená s konzumací lepku
  • Jaká jsou rizika bezlepkové diety
  • Jaký má lepek vliv na hubnutí a zda bezlepkové znamená zdravější

Mgr. Andrea Jakešová

nutriční terapeutka a spoluzakladatelka Ne hladu
Andrea vystudovala bakalářský obor Nutriční terapeut a navazující magisterském studium Nutriční specialista, obojí na 1. LF UK. Pracovala jako klinická nutriční terapeutka ve FN Královské Vinohrady, kde působila na interních klinikách a klinikách chirurgie. Získala tak zkušenosti zejména v oblasti výživy při hojení ran, při léčbě chronických onemocnění a akutních stavů. V současné době se věnuje zejména poradně Ne hladu, kde poskytuje individuální poradenství na poli zdravé výživy, sportovní výživy, redukce hmotnosti a výživy při vybraných onemocněních.

Každý měsíc tipy na články, rozhovory a další vzdělávání

Kliknutím souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Podívejte se na naše newslettery.