DomůNutriBílkoviny

Bílkoviny

V dnešní době už každý ví, že bílkoviny jsou důležitou součástí našich jídelníčků. Nutriční terapeutka Andrea Jakešová vám prozradí, proč tomu tak je, a vysvětlí vám, jaká hrozí rizika při jejich nedostatku či nadbytku ve stravě. Naučíte se také, jaké jsou živočišné i rostlinné zdroje bílkovin a jak byste je měli dávkovat.

Celkem 8 částí

1. Co jsou to bílkoviny
2. Kolik bílkovin potřebujeme
3. Zdroje a dávkování bílkovin
4. Nedostatek bílkovin
5. Nadbytek bílkovin
6. Bílkoviny ve světě marketingu
7. Mýty o bílkovinách
8. Shrnutí o bílkovinách

Co se naučíte?

  • Co jsou bílkoviny a k čemu je potřebujeme
  • Kolik bílkovin jíst a z jakých zdrojů je brát
  • Rizika nadbytku a nedostatku bílkovin
  • Vybrané mýty o bílkovinách

Andrea Jakešová

nutriční terapeutka a spoluzakladatelka Ne hladu
Andrea vystudovala bakalářský obor Nutriční terapeut a navazující magisterském studium Nutriční specialista, obojí na 1. LF UK. Pracovala jako klinická nutriční terapeutka ve FN Královské Vinohrady, kde působila na interních klinikách a klinikách chirurgie. Získala tak zkušenosti zejména v oblasti výživy při hojení ran, při léčbě chronických onemocnění a akutních stavů. V současné době se věnuje zejména poradně Ne hladu, kde poskytuje individuální poradenství na poli zdravé výživy, sportovní výživy, redukce hmotnosti a výživy při vybraných onemocněních.